Sunday, 14 August 2011

TMG (Telegraaf) huurt Bain & Co in om iets te dramatisch te rechtvaardigen

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft Bain & Co ingehuurd om te helpen bij het ​​ontwikkelen van een strategie. Het moet begin 2012 worden gepresenteerd.

Heeft het 100+ jaar oude TMG het inhuren van een extern bedrijf nodig om hen te vertellen hoe ze hun bedrijf moeten runnen?

In zekere zin is het heel lovenswaardig. TMG is een min of meer gediversifieerd consumentgericht lokaal mediabedrijf, dat wordt bedreigd aan alle kanten: slinkende oplage, negatieve reclamemarkten, Internet substitutie en de concurrentie van de wereldwijde (dat wil zeggen: in de VS gevestigde) Internetdiensten. Het inhuren van een aantal deskundigen is niet zo'n slecht idee. Het punt is: er zijn twee zeer verschillende vaardigheden betrokken bij dit probleem.

Toen ik begon als financieel analist bij een investment management bedrijf, wist ik niets van telecommunicatie, maar werd toch benoemd tot 'telecom-analist'. Dat is hoe het werkt in de financiële sector. Mijn chef zei: "In vijf jaar tijd, zal je beginnen te begrijpen hoe het werkt". Soms werkt het, soms ook niet. Analisten zijn meestal erg jong en krijgen niet de kans om een industrie-inzicht te ontwikkelen voordat ze overstappen naar een andere baan. Toch is er niet veel mis met het model: het werk vereist twee zeer verschillende vaardigheden, financiën en telecom. Het is prima als je meer of minder een van hen beheerst. De andere zal je 'on the job' ontwikkelen. En belangrijker: een investment manager biedt veel 'infrastructuur': niet alleen financiële modellen en besluitvormingssystemen, maar ook toegang tot de beste research die er is. Het is een ideale speeltuin voor elk gewijd analist om een ​​nieuw kunstje te leren.

Hetzelfde model wordt toegepast op de politiek. Onze huidige regering bestaat uit politici. Ze hebben de vaardigheid van de politiek geleerd. En je zou willen dat ze op deskundigen zouden vertrouwen voor het maken van een degelijk beleid. Helaas, dat lijkt niet te gebeuren. Keer op keer wordt deskundig advies wordt compleet genegeerd, zoals de domste van alle, Halbe Zijlstra, er zich niet voor schaamt telkens weer te delen met de wereld.

Terug naar TMG. TMG weet alles over de traditionele media, en Bain & Co zal vertellen hoe ze de firma moeten integreren, synergie kunnen maxilamliseren, kosten kunnen verlagen en nieuwe inkomstenbronnen moeten aanboren. Ze hebben zes maanden en zullen kosten claimen in de orde van miljoenen euro's.

Natuurlijk kan het management van TMG dat ook allemaal bedenken. Het inhuren van Bain & Co wordt alleen gedaan om een voor de hand liggende reden: drastische maatregelen. Let maar op als TMG begin 2012 iets groots aankondigt - gerechtvaardigd door de 'suits' van Bain & Co.

Dit is een Nederlandse vertaling van een post op Communications Breakdown.

No comments: